Handen ineen voor snel internet buitengebied Noordoost-Limburg
Gepubliceerd op: 20-03-2018

Elf partijen slaan de handen ineen om in de buitengebieden van vijf Limburgse gemeenten glasvezel aan te leggen. Dat blijkt uit een intentieverklaring die is ondertekend door de wethouders van Beesel, Bergen, Roerdalen, Roermond en Venlo met Glasvezel buitenaf, de Provincie Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en MKB Limburg. Dankzij de samenwerking kan marktpartij Glasvezel buitenaf gemeentegrensoverstijgende clusters van enkele duizenden aansluitingen tegelijk bundelen. De Provincie en gemeenten dragen bij aan een snelle aanleg.

Gedeputeerde Hans Teunissen: “De provincie, gemeenten en belangenorganisaties vinden het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand.”

Glasvezel buitenaf, dat grootschalige glasvezelnetwerken aanlegt in Nederlandse plattelandsregio’s, draagt het grootste deel bij aan de investering die nodig is om de glasvezelnetwerken te bouwen. Bewoners leveren een financiële bijdrage in de vorm van een vastrechtvergoeding, die naast het abonnement voor televisie, internet en/of telefonie in rekening wordt gebracht.

 

Bron:

https://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/handen-ineen-voor-snel-internet-buitengebied-noordoost-limburg/#.WqoLiNIncSY.email